loading

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. search for will uncover many web sites still.

Gallery

Contact Info

baie cu mamura si travertin

 

Nu poti avea o locuinta, un birou sau un spatiu comercial care sa arate impecabil, rafinat si elegant decat daca toate finisajele folosite sunt de cea mai buna calitate. In afara de calitatea foarte buna trebuie sa fie si puse impecabil, fiecare amanunt conteaza, specialistii lucreaza mai mult la o placare cu marmura decat la una cu gresie…

Pentru pardoseala, deseori se prefera marmura care fara echivoc are mai multe atuuri. Rezistenta sporita la uzura, aspectul frumos, stabilitatea in timp, intretinerea foarte usoara o fac un deziderat in alegerea unei pardoseli de baie, bucatarie sau living.

Originea marmurei sta in calcar. Culorile acesteia pot varia insa de la alb la negru trecand printr-o multitudine de nuante si irizatii. Aceste nuante apar din cauza impuritatilor ce au insotit metamorfoza calcarului catre marmura. Ca exemple, marmura gri este obtinuta din granulatii diverse de grafit, cea rosie contine oxizi de fier, culoarea maro este data de impuritatile de mangan.

Orice culoare veti alege va trebui ca optiunea dumneavoastra sa fie in ton cu amenajarea casei pentru a avea un aspect unitar si nu unul strident, ce iese in evidenta. In ultimii ani a aparut marmura argintata sau aurita, extrem de rafinata si care se preteaza unui living spatios, dand un aer de lux sublim, de castel vechi, mai ales volumelor mari. Pictata sau in amestec cu travertin sau chiar cu lemn de esenta rara, marmura se va integra perfect intr-un interior exclusivist.

O buna perioada, marmura a fost folosita cu precadere pentru scari si holuri fiind gandita a placa suprafetele supuse eroziunii din cauza traficului. Designerii de acum o recomanda pentru livinguri, bucatarii si sali de baie. Tineti cond insa ca in bucatarii marmura poate fi patata cu bauturi sau chiar mancare. Exista insa marmura folosita in finisaje de lux cu rezistenta sporita la patare.

Marmura nu mei este folosita doar pentru pardoseala ci poate imbraca chiar peretii unei case si folosita impreuna cu travertinul slefuit puteti obtine suprafete deosebit de frumoase. Travertinul poate fi acoperit cu foita de aur sau argint sau chiar serigrafiat pentru a obtine modele complicate.  Folosind marmura, mozaic, travertin si lemn, puteti obtine finisaje ce vor transforma orice amenajare intr-o opera de arta.

post-img
Prev post

Marmura pentru baie si bucatarie

Next post

Granit - idealul oricarei bucatarii

post-img

2 Comment

  1. lia

    Am vazut la dumneavoastra in showroom doar marmura si granit. Nu stiam ca lucrati si cu travertin. Puteti sa ma anuntati cand primiti travertin? Mai am o baie mica de terminat si daca imi plac culorile poate imi faceti o propunere 🙂

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.