loading

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. search for will uncover many web sites still.

Gallery

Contact Info

Marmura lustruita sau nelustruita - ce alegem?

Diferența dintre marmura lustruită și cea nelustruită

Marmura este un material popular pentru amenajarea interioară și exterioară a clădirii. Este natural și are un aspect elegant și durabilitate crescută. Există două tipuri principale de marmură – lustruită și nelustruită. Marmura lustruită este o suprafață fină și lucioasă, obținută prin șlefuirea și polizarea suprafeței. În timp ce marmura nelustruită este o suprafață netedă, dar mată, obținută prin tăierea și finisarea suprafeței fără polizare.

Diferențele fizice dintre cele două tipuri de marmură sunt evidente. Marmura lustruită are o suprafață netedă și lucioasă, reflectând lumina și culorile din jur. Pe de altă parte, marmura nelustruită are o suprafață mată, cu o textură mai rugoasă și o nuanță mai naturală. De asemenea, marmura nelustruită este mai rezistentă la pete și zgârieturi decât marmura lustruită.

Ambele tipuri de marmură au avantaje și dezavantaje. Marmura lustruită este perfectă pentru zonele cu trafic intens. Se pretează la holuri și sufragerii, deoarece suprafața sa netedă și lucioasă poate fi ușor de curățat și întreținut. Pe de altă parte, marmura nelustruită este mai potrivită pentru zonele umede, cum ar fi băile și bucătăriile. Aceasta pentru că,  textura sa mai rugoasă oferă o aderență mai bună și previne alunecarea. În plus, marmura nelustruită are un aspect mai natural și rustic, care poate fi preferat în anumite amenajări interioare. În concluzie, alegerea dintre marmura lustruită și nelustruită depinde de preferințele estetice și de nevoile specifice ale proiectului.

Alegerea dintre marmura lustruita si nelustruita pentru diferite spatii

Când vine vorba de alegerea dintre marmura lustruită și nelustruită, este important să luăm în considerare utilizarea spațiului respectiv. Marmura lustruită este recomandată pentru zonele cu trafic intens, cum ar fi holurile, scările și zonele de recepție. Acest tip de marmură este mai rezistent la zgârieturi și pete decât marmura nelustruită și oferă o strălucire și un aspect elegant. Marmura lustruită are o suprafață netedă și lucioasă, ceea ce o face ideală pentru a fi utilizată în spațiile interioare. Se pretează la livingurile și băile luxoase. Pentru a menține strălucirea marmurii lustruite, este important să fie curată și întreținută corect.

Marmura nelustruită este preferată pentru utilizarea în spațiile exterioare, cum ar fi terasele și grădinile. Deoarece suprafața acesteia este mai rugoasă și mai poroasă, este mai puțin susceptibilă la alunecare. Este și mai rezistentă la deteriorarea cauzată de intemperii. În plus, marmura nelustruită sunt un aspect natural și rustic, care se potrivește perfect cu decorul natural al spațiilor exterioare.

În cele din urmă, alegerea dintre marmura lustruită și nelustruită depinde și de preferințele personale și estetica designului. Marmura lustruită oferă o strălucire și un aspect elegant, în timp ce marmura nelustruită are un aspect natural și rustic. Este important să se ia în considerare și culoarea și textura marmurei. Dar și designul general al spațiului înainte de a face o alegere . Fiecare tip de marmură are avantajele și dezavantajele sale, iar alegerea potrivită depinde de utilizarea spațiului și preferințele personale.

 

Întreținerea și îngrijirea marmurei lustruită sau nelustruită

Când vine vorba de suprafețe de marmură, există două tipuri principale de luat în considerare: lustruite și nelustruite. Marmura lustruită are o suprafață strălucitoare, reflectorizantă, care se realizează printr-un proces de șlefuire și lustruire a pietrei. Pentru a menține strălucirea marmurei lustruite, este important să o curățați în mod regulat cu o cârpă moale și un detergent ușor. pH detergentului ar trebui să fie neutru. De asemenea, se recomandă lustruirea periodică a suprafeței, folosind un produs specializat de lustruire a marmurei. Acest lucru va ajuta la îndepărtarea oricăror zgârieturi sau zgârieturi care pot apărea în timp și menține suprafața să arate ca nouă. Cu toate acestea, este important de reținut că marmura lustruită poate fi mai predispusă la zgârieturi și pete. Din această cauză poate necesita o întreținere mai frecventă decât marmura nelustruită.

Marmura nelustruită, cunoscută și sub denumirea de marmură șlefuită, are un finisaj mat. Acesta este obținut printr-un proces de șlefuire a pietrei pe o suprafață netedă și plană. Acest tip de marmură are un aspect mai natural, subestimat și este mai puțin probabil să prezinte zgârieturi sau pete decât marmura lustruită. Pentru a curăța marmura nelustruită, se recomandă utilizarea unui detergent cu pH neutru și o cârpă moale. De asemenea, este important să evitați utilizarea agenților de curățare sau detergenților abrazivi, deoarece acestea pot deteriora suprafața. În timp ce marmura nelustruită poate necesita întreținere mai puțin frecventă decât marmura lustruită, este totuși important să sigilați periodic suprafața pentru a o proteja de pete.

Costul și frecvența întreținerii atât pentru suprafețele de marmură lustruite, cât și pentru cele nelustruite pot varia în funcție de câțiva factori. Printre aceștia dimensiunea suprafeței și nivelul de trafic pietonal pe care îl primește. În general, marmura lustruită poate necesita întreținere mai frecventă datorită susceptibilității sale mai mari la zgârieturi și pete. Cu toate acestea, costul de întreținere pentru marmura nelustruită poate fi mai mare. Aceasta deoarece poate necesita o etanșare mai frecventă pentru a o proteja de pete. Este important să vă consultați cu o companie profesionistă de întreținere a pietrei. Ideal ar fi Rom Granit, pentru a determina cel mai bun plan de întreținere pentru suprafața dumneavoastră de marmură specifică.

post-img
Prev post

De ce un blat de marmura in locul unui blat laminat ?

Next post

Avantaje si dezavantaje: marmura alba

post-img

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.