loading

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. search for will uncover many web sites still.

Gallery

Contact Info

Utilizarea detergenților acizi sau abrazivi poate deteriora marmura

Când vine vorba de lustruirea marmurei, este important să evitați utilizarea detergenților acizi sau abrazivi, deoarece aceștia deteriorează suprafața marmurei. Utilizarea oțetului sau a sucului de lămâie, de exemplu, poate fi dăunătoare marmurei și ar trebui evitată. În timp ce bicarbonatul de sodiu este adesea prezentat ca o soluție naturală de curățare, este, de asemenea, abraziv. Poate zgâria suprafața marmurei. Prin urmare, cel mai bine este să evitați agenții de curățare abrazivi atunci când lustruiți marmura.

Pentru a lustrui corect marmura, este important să folosiți metode blânde de curățare care să nu dăuneze suprafeței pietrei. După curățarea marmurei, este important să o uscați bine cu o cârpă curată, absorbantă. Acest lucru va ajuta la prevenirea petelor de apă și a altor tipuri de daune. În plus, este important să evitați să lăsați piatra naturală netratată după lustruire. Aceasta deoarece va fi mai predispusă la murdărie, deteriorare și decolorare.

Utilizarea detergenților acizi sau abrazivi poate provoca daune semnificative suprafeței marmurei. Aceste tipuri de agenți de curățare pot grava și zgâria suprafața pietrei, lăsând-o să arate plictisitoare și deteriorată. În schimb, cel mai bine este să căutați servicii profesionale de curățare, șlefuire și lustruire pentru marmură. Acest lucru vă asigură că suprafața marmurei este îngrijită și întreținută corespunzător, ajutând la prelungirea duratei de viață și la menținerea frumuseții sale naturale.

Neetanșarea corectă a marmurei poate duce la pete și deteriorare

Lustruirea marmurei este un proces delicat, iar etanșarea incorectă poate duce la pete și deteriorare. Etanșarea adecvată este esențială pentru a proteja marmura de umiditate și pete. Aceasta ajută la prevenirea pătrunderii lichidelor pe suprafață și împiedică apariția deteriorărilor. Sigilarea ajută, de asemenea, la menținerea frumuseții naturale a marmurei și la prelungirea duratei de viață a acesteia. Neetanșarea corectă a marmurei poate duce la pete, gravare și alte forme de deteriorare, care pot fi dificil și costisitor de reparat. Prin urmare, este important să vă faceți timp pentru a sigila corect marmura pentru a evita aceste probleme.

Există diferite tipuri de etanșare disponibile pentru utilizare pe marmură, inclusiv etanșanți penetranți și topici. Materialele de etanșare penetrante sunt absorbite în porii marmurei, oferind protecție de lungă durată împotriva petelor și umezelii. Sigilanții topici, pe de altă parte, stau deasupra marmurei și oferă o barieră de protecție împotriva petelor și zgârieturilor. Este important să alegeți tipul potrivit de etanșant pentru tipul dumneavoastră specific de marmură. Doar așaveți asigura protecție și longevitate maximă. În plus, benzile de etanșare pot fi folosite pentru a proteja marginile marmurei și pentru a preveni infiltrarea umezelii. Aplicarea corectă a materialului de etanșare și a benzilor de etanșare este crucială pentru a se asigura că marmura este protejată corespunzător.

Este important să rețineți că etanșarea marmurei nu este un proces unic. Marmura trebuie resigilată periodic sau anual, în funcție de tipul de sigilant folosit și de cantitatea și calitatea traficului. Eșecul de a resigila marmura poate duce la deteriorarea sigilantului în timp și lăsând marmura vulnerabilă la pete și deteriorare. Prin menținerea corectă a sigiliului de pe marmură, aceasta poate continua să arate frumos și să reziste pentru anii următori.

Neutilizarea tehnicilor de curățare adecvate poate dăuna marmurei

Când vine vorba de curățarea și lustruirea marmurei, este esențial să folosiți tehnici și produse adecvate pentru a evita deteriorarea suprafeței. O greșeală comună pe care o fac oamenii este utilizarea unei cârpe moale sau a mopului pentru a curăța marmura. Deși o cârpă moale poate părea blândă, ea poate zgâria suprafața marmurei dacă nu este complet curate. Dacă există praf sau resturi pe ea poate deveini abrazivă. În schimb, cel mai bine este să folosiți o cârpă din microfibră sau o cârpă fină pentru a curăța suprafața de marmură. Aceste materiale sunt moi și blânde și nu vor zgâria suprafața.

O altă greșeală de evitat atunci când curățați marmura este folosirea prea multă apă. Marmura este o piatră poroasă, iar excesul de apă se poate infiltra în pori și poate provoca daune în timp. În plus, apa poate lăsa în urmă pete de apă și dungi la suprafață dacă nu este uscată corespunzător. Cel mai bine este să folosiți o cârpă umedă sau un mop pentru a curăța marmura și a evita utilizarea cantităților excesive de apă. După curățare, este esențial să uscați bine suprafața cu o cârpă curată și uscată pentru a preveni deteriorarea apei.

În cele din urmă, utilizarea produselor de curățare greșite poate deteriora și suprafața de marmură. Pulberile sau cremele abrazive și soluțiile de curățare concepute pentru alte suprafețe precum ceramica sau gresia pot zgâria suprafața marmurei. În schimb, cel mai bine este să folosiți un produs de curățat marmură specializat. Sau puteti folosi un detergent neutru diluat în apă pentru a curăța suprafața. În plus, pentru a reda strălucirea marmurei, este esențial să o lustruiți după curățare cu o lustruire de marmură specializată. Evitând aceste greșeli comune, vă puteți menține suprafețele de marmură un aspect frumos și bine întreținut pentru anii următori.

post-img
Prev post

Masa din marmura - o idee viabila?

Next post

5 motive sa alegi granitul in bucatarie

post-img

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.